28 Mayıs 2012 Pazartesi

Pazar ve marketlerdeki ömrü çok kısa süren yakalayınca bırakmamak gereken bir bezelye türü Sultani Bezelye...Her sene zamanını bekleriz hevesle,annemin tarifi ile Sultani Bezelye Kavurması karşınızda efendim:)
Ne Lazım ? 
1 kg sultani bezelye
3 tane orta boy kuru soğan
6-7 diş sarmısak
2 yumurta
Sıvı Yağ
Tuz 
Pul Biber



Hadi Yapalım :)
1)Bezelyeleri yıkadıktan sonra fasulye ayıklar gibi iki başından ve yanlardaki kılçıklarından ayırarak ayıklayalım.Tercihe göre ikiye keselim veya olduğu gibi bırakalım.20 dk kadar bol suda haşlayalım.(Düdüklü tencerede tercih edelim)
2)Derin ve geniş bir tencerede iri iri doğradığımız soğan ve sarımsakları yağda biraz çevirelim.Haşlanmış bezelyeleri iyice sıkıp suyunu alarak ilave edip,tahta bir kaşık veya kalın uçlu bir dövme aleti ile bezelyeleri alt üst ederek yavaş yavaş dövelim.
3)Tuz,pul biber ilave edelim altını kapatalım.Yumurtaları üzerine kırıp önce karıştıralım sonra tencerenin kapağını kapatıp tencerenin kendi ısısı ile yumurtaların pişmesini sağlayalım.15-20 dk dinlendirip servis edelim.

Tagged: , , , , , ,

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Daha önce hiç denemediğim bir tarif, çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Cafe Kanelo;
    Değişik biz lezzettir öneririm :) Sevgiler tesekkurler ...

    YanıtlaSil