Pizza sevip,dışarıdan aldıklarımıza ne koyuyorlar acaba? Temiz mi ? Şimdi ince hamur sipariş edeceğim yine kenarlarını yemeyeceğim,düşünce ve sorularına tam anlamı ile cevap veren bir tarif istermisiniz? Ben yaptım hadi siz de deneyin,bayılacaksınız :)
Hamur İçin Ne Lazım ?
2 su bardağı un (süzgeç ile eleyelim)
1/2 su bardağı mısır unu
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kuru maya(instant maya)
2 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı kekik
Tabana Dolgusu İçin
1 orta boy domates
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı salça
1 küp şeker
Malzemeler ( Ben evde ne varsa onlarla yaptım istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz)
Salam
Sucuk
Mantar
Çekirdeği çıkarılmış zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri - Roka
Hadi Yapalım :)
1) Hamur malzemesinin su hariç derin bir kaba koyuyoruz, suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz .İlk başta birşeyler eksikmiş gibi gelecek :) hiçbirşey eksik değil hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım top haline getirelim başka bir kaba un serpip top yaptığımız hamurumuzu kaba koyalım üzerini sıkıca strech folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat mayalanması için beklemeye alalım .
2)Biz bu sırada ince kıydığımız soğanları ve rendelediğimiz domatesleri az yağda pişirmeye başlayalım,salçasını ve şekerini ekleyip sosumuzu hazırlayalım ve onu da soğumaya bırakalım.
3)Salam,sucuk,mantar ve zeytinlerimizi minik minik doğrayalım.
4)Buzdolabında mayalanmaya bıraktığımız hamurumuzu alıp ikiye keselim.İki tane top hamurumuz oldu böylece.Hamurumuza rendelediğimiz sarmısak ve kekiklerimizi de ekleyelim.Un serptiğimiz düz bir zeminde ,fırın kabınıza sığacak şekilde önce elimiz daha sonra merdane yardımı ile ince hamur elde edelim.Fırın kabımızın tabanını margarin ile yağlayıp açtığımız hamurumuzu koyalım,üzerine domates sosumuzdan sürelim.
5)En alta rende kaşarlarımız gelecek şekilde , iç malzemelerimizi ekleyelim.
6) 180 derece ısıttığımız fırınımızda 15-20 dk kadar pişirelim .
Fırından çıktığında yumuşacık,ağzınıza layık bir pizza sizi bekliyor olacak !
Afiyet olsun
Hamiş : Ben evde olan malzemeler ile yaptım,siz ne severseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz elbette.
Hamiş2: Şef Evren Deniz pizzayı közlenmiş patlıcanlarla yapmamı tavsiye etti fakat evde yoktu,sizin evinizde varsa deneyebilirsiniz .
Hamiş 3 : Bu ölçüler ile 1 yuvarlak fırın tepsisi ve 1 kare fırın tepsisi kadar pizzalarımız oluyor.Nerede o pizzalar diye sorarsanız bitti bile :)
Hamiş4 : Pizza hamurunu yapıp buzluğa atabilirsiniz.Birkaç saat önceden çıkarıp tarifteki aşamaları aynı şekilde uyguladığınızda aynı tadı yakalayabilirsiniz.Habersiz gelen misafirler veya ne yapsam diye düşündüğünüz anlarda buzluğunuzdaki hazır hamur çok işe yarayacak:)
Hamur İçin Ne Lazım ?
2 su bardağı un (süzgeç ile eleyelim)
1/2 su bardağı mısır unu
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kuru maya(instant maya)
2 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı kekik
Tabana Dolgusu İçin
1 orta boy domates
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı salça
1 küp şeker
Malzemeler ( Ben evde ne varsa onlarla yaptım istediğiniz malzemeyi katabilirsiniz)
Salam
Sucuk
Mantar
Çekirdeği çıkarılmış zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri - Roka
Hadi Yapalım :)
1) Hamur malzemesinin su hariç derin bir kaba koyuyoruz, suyu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz .İlk başta birşeyler eksikmiş gibi gelecek :) hiçbirşey eksik değil hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım top haline getirelim başka bir kaba un serpip top yaptığımız hamurumuzu kaba koyalım üzerini sıkıca strech folyo ile kapatıp buzdolabında 1 saat mayalanması için beklemeye alalım .
2)Biz bu sırada ince kıydığımız soğanları ve rendelediğimiz domatesleri az yağda pişirmeye başlayalım,salçasını ve şekerini ekleyip sosumuzu hazırlayalım ve onu da soğumaya bırakalım.
3)Salam,sucuk,mantar ve zeytinlerimizi minik minik doğrayalım.
4)Buzdolabında mayalanmaya bıraktığımız hamurumuzu alıp ikiye keselim.İki tane top hamurumuz oldu böylece.Hamurumuza rendelediğimiz sarmısak ve kekiklerimizi de ekleyelim.Un serptiğimiz düz bir zeminde ,fırın kabınıza sığacak şekilde önce elimiz daha sonra merdane yardımı ile ince hamur elde edelim.Fırın kabımızın tabanını margarin ile yağlayıp açtığımız hamurumuzu koyalım,üzerine domates sosumuzdan sürelim.
5)En alta rende kaşarlarımız gelecek şekilde , iç malzemelerimizi ekleyelim.
6) 180 derece ısıttığımız fırınımızda 15-20 dk kadar pişirelim .
Fırından çıktığında yumuşacık,ağzınıza layık bir pizza sizi bekliyor olacak !
Afiyet olsun
Hamiş : Ben evde olan malzemeler ile yaptım,siz ne severseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz elbette.
Hamiş2: Şef Evren Deniz pizzayı közlenmiş patlıcanlarla yapmamı tavsiye etti fakat evde yoktu,sizin evinizde varsa deneyebilirsiniz .
Hamiş 3 : Bu ölçüler ile 1 yuvarlak fırın tepsisi ve 1 kare fırın tepsisi kadar pizzalarımız oluyor.Nerede o pizzalar diye sorarsanız bitti bile :)
Hamiş4 : Pizza hamurunu yapıp buzluğa atabilirsiniz.Birkaç saat önceden çıkarıp tarifteki aşamaları aynı şekilde uyguladığınızda aynı tadı yakalayabilirsiniz.Habersiz gelen misafirler veya ne yapsam diye düşündüğünüz anlarda buzluğunuzdaki hazır hamur çok işe yarayacak:)
Çok nefisss görünüyor. Hamuru elde mi açtınız ?
YanıtlaSilTesekkur ederim.Evet hamuru elde acılıyor cok kolay.Tarifte takıldıgınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
YanıtlaSilSevgiler
Çok güzel bir tarife benziyor.Yaptığımda da öyle olur inş. Yaş maya ve tereyağı olmaz mı?Ellerinize ve gönlünüze sağlık.
YanıtlaSilBu tarifi bu gün denedim, mükemmel! Diğer pizza hamurundan çok daha güzel. Teşekkürler....
YanıtlaSilBu tarifi bu gün denedim, mükemmel! Diğer pizza hamurundan çok daha güzel. Teşekkürler....
YanıtlaSil