Ne lazım ?
Kek İçin
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı elenmiş un
Kabartma Tozu
Süslemek İçin
Pudra Şekeri
Muz
Kreması İçin
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hadi Yapalım :)
İlk olarak kek malzemelerimizi sırası ile karıştırıp yağlanmış fırın kabımıza döküyor ,175 derece ısınmış fırına pişmesi için koyuyoruz . Yaklaşık 25 dk kadar pişiriyoruz ,üzerinin kızarmamasına dikkat edelim ,sarı bir renk aldığında fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz pişerken vanilya ve margarin hariç krema malzemelerini çırpma teli ile karıştırıp , kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz , kıvama geldiğinde margarin ve vanilyamızı ekleyip 5 dk kadar daha karıştırarak pişirdikten sonra ateşten alıyor , soğumaya bırakıyoruz .
Bu sırada soğuyan kekimizi kalıbından çıkarıp ,ortadan ikiye kesiyoruz .2 parça olan kekimizin alt katına kremanın yarısını sürüp,üzerine yassı şekilde doğradığımız muzlarımızı dizdikten sonra muzlarımızın üzerine geri kalan kremayı da sürüp kekin diğer parçasını üstüne kapatıyoruz .
Son olarak süzgeç yardımı ile pudra şekeri serperek kekimizi süslüyoruz .
Afiyet şeker olsun :)
Hamiş : Kek karışımınız kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı , eğer akmıyorsa biraz daha süt eklenebilir.
Hamiş 2 : Muz yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz .
Kek İçin
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı eritilmiş margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı elenmiş un
Kabartma Tozu
Süslemek İçin
Pudra Şekeri
Muz
Kreması İçin
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Hadi Yapalım :)
İlk olarak kek malzemelerimizi sırası ile karıştırıp yağlanmış fırın kabımıza döküyor ,175 derece ısınmış fırına pişmesi için koyuyoruz . Yaklaşık 25 dk kadar pişiriyoruz ,üzerinin kızarmamasına dikkat edelim ,sarı bir renk aldığında fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz pişerken vanilya ve margarin hariç krema malzemelerini çırpma teli ile karıştırıp , kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz , kıvama geldiğinde margarin ve vanilyamızı ekleyip 5 dk kadar daha karıştırarak pişirdikten sonra ateşten alıyor , soğumaya bırakıyoruz .
Bu sırada soğuyan kekimizi kalıbından çıkarıp ,ortadan ikiye kesiyoruz .2 parça olan kekimizin alt katına kremanın yarısını sürüp,üzerine yassı şekilde doğradığımız muzlarımızı dizdikten sonra muzlarımızın üzerine geri kalan kremayı da sürüp kekin diğer parçasını üstüne kapatıyoruz .
Son olarak süzgeç yardımı ile pudra şekeri serperek kekimizi süslüyoruz .
Afiyet şeker olsun :)
Hamiş : Kek karışımınız kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı , eğer akmıyorsa biraz daha süt eklenebilir.
Hamiş 2 : Muz yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz .
oooh yumuşacık mis kokulu bişey gibi görünüyor bu yengec'im ellerine sağlık:)
YanıtlaSilEvvet yanında kahve ile öğleden sonra ne güzel gider. Teşekkürler değerli tarifleriniz için.
YanıtlaSilDeğerli yorumlarınız icin ben cok tesekkur ederim .
YanıtlaSilSevgiler