28 Şubat 2012 Salı


Zeytinyağlı Enginar özellikle yazın sık tükettiğimiz soframızdan eksik olmayan bir lezzettir bizim için.Ben bu lezzetten kışları da mahrum kalmamak adına buzluğuma yazın bolca enginar istifliyorum.Şimdi aklınızdan geçenleri duyar gibiyim buzluktan çıkarınca kararma olmuyor mu ? Aynı tadı veriyor mu ? Evet sorularınıza gönül rahatlığı ile bu yaz buzlugunuza mutlaka enginarları atın diye cevaplıyorum .Buzlugunuzda yoksa marketlerde konserve olarak satılanlar içinden en lezzetli çıkanı ise '' Penguen '' marka .Şimdi gelelim tarifime ;


Ne Lazım ? 
5 adet enginar
3 çorba kaşıgı bezelye
1 adet havuç
2 adet ortaboy kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 adet küp şeker
1 adet limon ( Enginarların kararmasını engelliyor)
Yarım su bardagı saf seytinyağı
1 bardak sıcak su
Tuz


Hadi Yapalım :)

1.Buzluktan çıkardığımız engınarları 1 limon suyu sıkılmış kaynar su ile dolu kaba koyuyoruz ve çözülmelerini bekliyoruz .
2. Bu sırada minik minik kıydığımız soğanları yarım bardak zeytinyağında kısık ateste pişirmeye başlıyoruz ,sırası ile minik dogradığımız havuçlarımızı ve en son bezelyelerimizi ekliyoruz .Tuzunu ve küp şekerini ilave edip harmanlıyor üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bıkarıyoruz .
3.Bu sırada enginarlarımız çözülmüş oluyor fokurdamaya başlayan harcımızın üzerine enginarların orta kısımları ters gelecek şekilde koyuyoruz ,tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateste 15-20 dk kadar enginarlarla birlikte harcımızı pişiriyoruz.Enginarlarımız yumuşamış kıvamına gelince altını kapatıp 10 dk kadar bekletiyoruz .
4.Servis tabagına üstte olan enginarlarımızı dizip ,tencerede kalan harcımızı da enginarlarımızın icine yerleştirip en üstüne ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis ediyoruz .
Afiyet olsun

Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder