12 Nisan 2013 Cuma

Pazar insanıyım ben :)
Evet evet bildiğiniz semt pazarlarından bahsediyorum o rengarenk tazecik tezgahların görüntüsü,hele ki bu mevsimde taze çıtır çıtır yeşillikler,meyveler pazardan iki kişi olmamıza rağmen eli kolu dolu bir halde dönme sebebim ...
Yine bir pazar seferi sonrası aldığım bir demet pazı ve bir demet taze sarımsak ile soframız şenlendi sizin ki de şenlensin istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz ! 




Biz pazı kavurmasının üzerine yoğurt ekleyerek pek severiz,bu arada bu kavurma tarifini börek - gözleme içlerine kullanabilir ya da üzerine yumurta kırıp o şekilde de yiyebilirsiniz.


Ne Lazım ? 
1 demet pazı
4-5 sap taze sarımsak 
Sızma Zeytinyağı
1 küp şeker
Karabiber
Tuz 




Hadi Yapalım :)

  • Pazıları ve sarımsakları bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir parmak genişliğinde doğralayım.
  • Sızma zeytinyağı döktüğümüz tencerenin içine pazıları koyup 10 dk kadar suyunu salmasını ve haşlanmış gibi bir hal almasını bekleyelim.
  • Üzerine tuz,karabiber ve şekerini ilave edip en üst kısmına doğranmış sarımsakları koyalım ve hem kapağını hem de altını kapatalım.
  • Sarımsaklar tencerenin kendi ısısı ve buharı ile yumuşarken o muhteşem aroması da kavurmaya geçecektir.
  • Servis ederken sarımsaklarla pazıyı iyice karıştırıp suyunu süzelim.
Hamiş : Ben sebze kavurmalarını yaparken çok fazla öldürmeden pişirmekten yanayım bu yüzden pişirme sürelerini kısa tutuyorum ki vitaminini kaybetmeyelim.
Hamiş 2 : Servis ederken süzdüğümüz pazı suyunu özellikle sebze ve mercimek çorbalarında kullanmanızı öneririm.

Tagged: , , , , , , , , ,

3 yorum:

  1. pazarlara ben de bayılırım mis gibiiiii
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sımdı pazar zamanı mıs gıbı otlar var

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar ooo pazar sevenler ne çokmuş ne güzel :)
    Taze çıtır çıtır sebze meyveler sıralanmış bekliyor bizleri !
    Sevgiler

    YanıtlaSil