22 Nisan 2013 Pazartesi

Yeni haftaya güzel bir başlangıç yapmak için harika bir kurabiye tarifi ile başlarken benim de bu güzel haftadan birkaç dileğim olacak :)
O güzel yüzünü bizlerden esirgeyen sevgili güneş artık açsın duvağını,
Hani o beklediğimiz fallarda çıkıp çıkıp iki kelime ile mutlu eden,yorumladığımız rüyalara göre gelmesi gereken haberler var ya onlarda gelsin bi zahmet ...



Başka Kurabiye Tarifleri de var Endinin Mutfağında :)


Ne Lazım ? 
2 tane yumurta (beyazı ile sarısı ayrı kullanılacak)
200 gr tereyağı
6 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 paket vanilya 
3 çay bardağı hindistan cevizi (2 çay bardağı içine 1 çay bardağı üstüne sürülecek)
3 su bardağı un 
1 çay kaşığı kabartma tozu 

Hadi Yapalım :) (Bu ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor)
  • İki ayrı geniş kase alıp önce birine 2 yumurta sarısı,pudra şekeri,vanilya ve tereyağını alıp yoğuralım.Diğer kapta ise 2 çay bardağı hindistan cevizi,un ve kabartma tozunu çatal ile karıştıralım.
  • Sonra her ikisini aynı kaba alıp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.(Bu işlem sırasında eğer hamur toparlanmıyorsa azar azar un ilave ederek kıvamı tutturabiliriz)
  • Kurabiye hamurumuz hazır olduğunda elimizle bezeler alarak serçe parmak kalınlığında yine elimizle (içi hindistan cevizli olduğu için merdane ile açarsak dağılabilir) açıp kurabiye kalıbı veya herhangi bir bardağın ağzını kullanarak şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi alıp üzerine yumurta beyazını sürelim,bolca hindistan cevizi serpip 200 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Hamiş : Fırına koyarken iki tepsi olarak koyduğumuz için bir tepsiyi 2.göze diğerini 4.göze koyalım.2.gözdeki kurabiyelerin üzeri pembeleştiğinde yer değiştirip diğerinin de üzerinin pembeleşmesini sağlayalım.

Güneşli ... Neşeli ... Rengarenk Günler Dileğimle :)





Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar, bayılırım hindistan cevizine. Ben de deniycem mutlaka :)Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Özgecim tadı da böyle kıyır kıyır oluyor,ağızda dağılıyor resmen bence de dene :)
    Tesekkür ederim güzel yorumun için ...

    YanıtlaSil