26 Nisan 2013 Cuma

Bir süredir mailime sizlerden gelen ''Döküm Tencere Kullanıyor musun?,Hangi Markayı,Hangi Ürünü tavsiye edersin ? '' sorularına karşılık olarak tam güvenebildiğim bir ürün ile henüz tanışamadığımdan sorularınızı not almış fakat cevap verememiştim.

Şimdi ise gönül rahatlığı ile sizlere harika bir döküm tencere ve kullanımının detayları hakkında bilgi verebilirim çünkü Hecha Döküm Tencere mucizesi ile tanıştım,sizleri de tanıştırmak isterim bu vesile ile :)
Online satışları sayesinde hiç zahmet etmeden bu ürün HECHA STORE 'dan tanışabilirsiniz :)




''Hecha'' İspanyolca'da MÜKEMMEL PİŞİRİLİŞ anlamı ile aslında başlı başına bütün yazacaklarımı özetliyor.



Tencerelerin döküm olma özelliği sayesinde ısıyı tüm yüzeye eşit yaydığından sıcaklığı uzun süre muhafaza eder.Böylelikle kısık ateşte uzun pişirme ve fırın kullanımı gerektiren yemeklerde harika sonuçlar elde etmemizi sağlar.
Yahni,rosto,zeytinyağlı yemekler ve hatta ekmek-kek bile pişirebilen Hecha ürünleri ocaktan fırına,fırından sofraya rahatlıkla taşınabiliyor.
Görsel olarakta mutlu ettiğinden ayrı bir servis tabağına bile ihtiyaç duymayabilirsiniz ! 

Pişen yemeğinizden ısıyla birlikte yükselen buhar tencerenizin kapağının altında küçük su damlacıkları oluşturur.Bu damlacıklar yiyeceklerin üzerine damlar ve pişme süresince devam edip tekrarlayan bu döngü,tatların yemeğinize iyice işlemesini sağlar.Döküm demir kapak ağırlığı sayesinde,yemeğin kokusunun ve buharının kaçmasını engeller,böylece yemeklerinizde hiçbir lezzet kaybı yaşanmaz.






Döküm Tencere Kullanımının Tüm Detayları ....


  • Isı dağılımını en verimli hali ile alabilmek adına ocakta taban yüzeyine en yakın genişlikteki kısmı tercih edelim.
  • Tencerenin için çok hafif yağlayalım ki hem yapışmasın hem de lezzete lezzet katsın.
  • Yemeğimizi pişirmeden önce içine hiçbirşey koymadan (sıvıyağ,salça vs...) tenceremizi ısıtalım.
  • Kendi ısısısını uzun süre saklayabildiği için altını kapadıktan sonra kapağına veya tencereye dokunmayalım,illa bi açıp bakmamız gerekirse kuru bir bezden yardım isteyelim :)
  • Tenceremizi tamamen soğumadan kesinlikle temizlemeyelim.Dökme demir olduğundan tencerenin ömrünü kısaltabilir,eğer emaye kaplama ise kaplamasını tam temizleyebiliriz.
  • Bulaşık makinesinde kullanıma uygun olmasına rağmen yine de ılık su ve deterjan ile elde temizlemeye dikkat edelim.
  • Tenceremizi yıkadıktan sonra mutlaka kurulayalım,kendiliğinden kurumasını beklemek tavsiye edilmiyor.
  • Tencerenin ağız kısımlarını kullanım sıklığınıza göre birkaç ayda bir yağlayalım.
Ben bundan böyle Endinin Mutfağında bol bol döküm tencere ile pişirdiğim yemeklerin tariflerini sizlere vereceğim.Konu ile ilgili sormak istediğiniz sorular varsa endininmutfagi@gmail.com hesabındayım.






Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Banada dün tavası geldi bende bu hafta sonu için planlar yapıyorum:)) güzel günlerde kullanın sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben de hepsiburadadan aldım 4 gözle bekliyorum öyle gzel yorumlar almış ki döküm ürünler özellikle hecha..çok heyecanlıyım çoook..

    YanıtlaSil