29 Kasım 2012 Perşembe

Kandil Simidini inanılmaz severim geçenlerde de aklıma düştü fakat aynı tadı yakayabilirmiyim bilemediğimden twitterdan daha önce yapıp denemiş olan var mı diye sorma gereği hissettim.Tipik yengeç burcu işte illa işini garantiye alacak :) Biliyorum Kandil Simidi sadece kandillerde satılmıyor ama ben diğer zamanlarda pastane veya fırından aldıklarımda nedense aynı tadı yakalayamıyorum,attığım twite karşılık Sevalyum'dan harika bir tarif gelince hemen denedim ve sonuç gerçekten pastane veya fırınlardan aldığımızdan daha bile güzel oldu diyebilirim.




Ne Lazım ? 
1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağından biraz az üzüm sirkesi
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 yumurta(sarısı hamura beyazı dışına)
1 paket kabartma tozu (mahlepli susamlı olandan kullandım)
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un 

Üzeri İçin
Susam
Yumurtanın Beyazı
Çörekotu

Hadi Yapalım :)
1)Tüm hamur malzemesini (yumurtanın sadece sarısını) geniş bir kapta karıştırıp azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuralım.
2)Hamurumuzdan parçalar kopararak simit şekli verelim.Simit şekli verdiğimiz hamurumuzu önce yumurta beyazına sonra susam ve çörekotuna bulayalım.
3)Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.170 derece fırında pişirelim.

Afiyetle ...



Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Harika görünüyor canım eline sağlıkk..tarif yengemden aslında..o yaptığında bayılmıştım kandil simitlerine neyse ki tarifini yazmışım bir yerlere :))

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim Merhaba;
    O zaman öncelikle gıyabında da olsa yengene çok teşekkür ediyorum bu güzel tarif için.Birebir tuttu tarif ve lezzet harika.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil