Ayva Tatlısı siparişleri kış geldiğinde başlar bizim mutfakta,eş dost,akraba çevresinde...Daha önce bu yazımda ayva tatlısının (gıda boyası kullanmadan) tarifini vermiştim.Şimdi de sıra Ayva Reçelinde;
Ne Lazım?
1 kg ayva
5 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
3 su bardağı su
Hadi Yapalım :)
1)Ayvaları nemli bir bezle silip,sonra iyice yıkayıp kabuklarını soyalım (içinden çıkan çekirdekleri kesinlikle atmayıp kenara ayıralım) ve küçük küpler halinde doğrayalım.
2)Doğradığımız ayvaları limon suyu sıktığımız suda yarım saat kadar bekletelim.(Ayvaların beyaz kalması için)
3)Geniş ve derin bir tencereye limonlu sudan aldığımız ayvaları koyalım,üzerine toz şekerimizi,ayva çekirdeklerini ve suyu ilave edip orta ateşte kaynatalım.
4)Ayvalar yumuşadığında yarım limon suyunu ayvaların üzerine döküp çok yavaşça karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
5)Reçelimiz ılındıktan sonra kavanozlara doldurup,kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletelim,reçelimiz ağızlara layık hale gelmiş olacaktır.
Afiyet Şeker Olsun ...
Hamiş:Reçel yaparken limonunu sıktıktan sonra size hala kıvamı sulu gibi geliyorsa hiç sorun etmeyin reçel ılıyıp,soğuduktan sonra istediğiniz kıvama gelecektir.
Hamiş2:Ayva reçeli veya tatlısı yaparken renk vermesi için kullandığımız çekirdeklerini ben içinden çıkarmıyorum tadı hoşuma gidiyor fakat sevmiyorsanız içinden çıkarıp öyle servis edebilirsiniz.
Hamiş 3: Ayva Tatlısı ve reçeli yapımında renk için çekirdeklerinin dışında eğer varsa buzluğunuzda bulundurduğunuz yazdan kalma vişne çekirdeklerinden birkaç tane atabilirsiniz.
5)Reçelimiz ılındıktan sonra kavanozlara doldurup,kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletelim,reçelimiz ağızlara layık hale gelmiş olacaktır.
Afiyet Şeker Olsun ...
Hamiş:Reçel yaparken limonunu sıktıktan sonra size hala kıvamı sulu gibi geliyorsa hiç sorun etmeyin reçel ılıyıp,soğuduktan sonra istediğiniz kıvama gelecektir.
Hamiş2:Ayva reçeli veya tatlısı yaparken renk vermesi için kullandığımız çekirdeklerini ben içinden çıkarmıyorum tadı hoşuma gidiyor fakat sevmiyorsanız içinden çıkarıp öyle servis edebilirsiniz.
Hamiş 3: Ayva Tatlısı ve reçeli yapımında renk için çekirdeklerinin dışında eğer varsa buzluğunuzda bulundurduğunuz yazdan kalma vişne çekirdeklerinden birkaç tane atabilirsiniz.
yaptım, gerçekten süper oldu artık favori reçelimdir. hemde çok kolay:)
YanıtlaSilVayyy çok sevindim ne güzelll bir yorum bu :)
YanıtlaSilAfiyet olsunnn