Endinin Mutfagından yeni bir haftaya Merhaba !
Bu poğaça tarifimiz normal poğaçalara göre tadı ve görüntüsü açısından oldukça değişik,aynı zamanda da uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyan bir poğaça.
Ne Lazım ?
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 yumurta beyazı
1 kase galeta unu
İç Malzemesi
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım demet dereotu
Hadi Yapalım :)
1)Kabartma tozu ve un hariç bütün malzemeyi iyice yoğur.Sonra unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırıp tümünü birlikte yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
30 dk kadar üzerini kapatıp oda sıcaklığında dinlendirelim.
2)Hamurumuz beklerken haşlanmış patatesi iyice ezelim biraz tuz ekleyelim,mısır,rendelenmiş kaşar ve dereotunu birbirine yedirerek karıştıralım.
3)Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar alarak yuvarlak hamurlar açalım ortasına iç malzemeyi koyup karşılıklı iki ucunu birbirine yapıştıralım.Avucumuzun içinde yuvarlayarak hamurumuzu kapatıp poğaça şeklini verelim.
4)Yumurta beyazı ve galeta ununu iki ayrı geniş tabağa koyalım.Yuvarladığımız poğaçaları önce yumurta beyazına sonra galeta ununa batırıp yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
5)180 derece ısıtılmış fırında galeta ununun pembeleştiğini görene kadar pişirelim.
Hamiş : Bu poğaça hamuru ile aynı şekili kullarak iç malzemesini 3 farklı şekilde yapabiliriz.Aşağıda verdiğim tüm malzemeler bu hamura çok yakışıyor.
1)Beyaz peynir,maydanoz iç malzemesi hazırlanarak
2)Patates,salam,dereotu iç malzemesi hazırlanarak
3)Pastırma,domates ve yesil biber iç malzemesi hazırlanarak
Hamiş 2: Malzemelerdeki sirke bu tarifteki poğaçaya hem gevrek bir tat veriyor,hemde uzun süre bayatlamamasını sağlıyor.
Bu poğaça tarifimiz normal poğaçalara göre tadı ve görüntüsü açısından oldukça değişik,aynı zamanda da uzun süre bayatlamadan tazeliğini koruyan bir poğaça.
Ne Lazım ?
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 yumurta beyazı
1 kase galeta unu
İç Malzemesi
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım demet dereotu
Hadi Yapalım :)
1)Kabartma tozu ve un hariç bütün malzemeyi iyice yoğur.Sonra unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırıp tümünü birlikte yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
30 dk kadar üzerini kapatıp oda sıcaklığında dinlendirelim.
2)Hamurumuz beklerken haşlanmış patatesi iyice ezelim biraz tuz ekleyelim,mısır,rendelenmiş kaşar ve dereotunu birbirine yedirerek karıştıralım.
3)Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar alarak yuvarlak hamurlar açalım ortasına iç malzemeyi koyup karşılıklı iki ucunu birbirine yapıştıralım.Avucumuzun içinde yuvarlayarak hamurumuzu kapatıp poğaça şeklini verelim.
4)Yumurta beyazı ve galeta ununu iki ayrı geniş tabağa koyalım.Yuvarladığımız poğaçaları önce yumurta beyazına sonra galeta ununa batırıp yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
5)180 derece ısıtılmış fırında galeta ununun pembeleştiğini görene kadar pişirelim.
Hamiş : Bu poğaça hamuru ile aynı şekili kullarak iç malzemesini 3 farklı şekilde yapabiliriz.Aşağıda verdiğim tüm malzemeler bu hamura çok yakışıyor.
1)Beyaz peynir,maydanoz iç malzemesi hazırlanarak
2)Patates,salam,dereotu iç malzemesi hazırlanarak
3)Pastırma,domates ve yesil biber iç malzemesi hazırlanarak
Hamiş 2: Malzemelerdeki sirke bu tarifteki poğaçaya hem gevrek bir tat veriyor,hemde uzun süre bayatlamamasını sağlıyor.
çok nefis gözüküyor ellerine sağlık.ödül için ayrıca tebrikler.sevgiler..
YanıtlaSilCok tesekkur ederim herşey için..
YanıtlaSilSevgiler
ellerınıze sağlık denemek lazım
YanıtlaSilSevgili Zeymuran ;
YanıtlaSilGüzel yorumun için teşekkür ederim
Sevgiler