19 Nisan 2012 Perşembe

Fırın yemeklerinin tadı bir başka oluyor sanki,hele de güveç kaplarda pişirirsek ...

Ne Lazım ?
250 gr kuzu kuşbaşı
4 adet patlıcan
3-4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 ortaboy kuru soğan
6 tane arpacık soğan
4 diş sarmısak
50 gr kuyruk yağı
Baharat çeşni
1 çorba kaşığı salça
Orta boy güveç kabı





Hadi Yapalım :)

1)Kuyruk yağını minik zar şeklinde doğrayıp ısıttığımız güvecimize koyalım,küçük doğradığımız soğan,sarımsak ve arpacık soğanları atıp kavuralım.Etleri de ilave edip suyunu çekene kadar 15 dk kadar pişirelim.

2)Etler suyunu çekince iri iri doğradığımız patlıcan,biber ve domatesi ekleyelim.Ilık su ile salça ve baharatları sulandırıp üzerine dökelim.Tuz ekleyelim.
3)Ocakta biraz harmanladıktan sonra 180 derece ısıttığımız fırında pişirelim.
4)Fırında yaklaşık 1 saat kadar tutup pişirme işlemi tamamlandıktan sonra servis edelim.

Afiyet olsun


Hamiş : Bu tarifi Şef Evren Deniz'in sitesinden alıp uyguladım.Siteye buradan tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tagged: , , , , , ,

2 yorum: